7 Israëlische gerechten die je zeker moet proberen

Israëlische gerechten zijn gerechten vol van smaak, met spannende en verse ingrediënten en met invloeden van andere Midden-Oosterse en mediterrane keukens. Misschien kan je op dit moment niet naar Israël reizen, maar je kan wel Israël naar je thuis halen. Maak een aantal van deze gerechten bij je thuis klaar en laat je smaakpapillen je meenemen op een denkbeeldige reis naar het Midden-Oosten.


De volgende recepten zijn afkomstig van enkele van ’s werelds beste foodbloggers. Ze zijn geperfectioneerd door mensen die het beste zijn in wat ze doen. Zorg ervoor dat je de recepten die je lekker vindt zeker opslaat. En dan nu tijd om deze goddelijke Israëlische gerechten te bereiden…


Israëlische Hummus

Hummus is een dip uit het Midden-Oosten bereid met kikkererwten en op smaak gebracht met tahini, knoflook en citroensap. Het is een veelzijdige dip die je perfect kan combineren met brood of groenten om te dippen, maar is ook een geweldige aanvulling op sandwiches en broodjes.


Recept: https://www.myspicykitchen.net/hummus/





Jeruzalem Bagels

De Jeruzalem Bagel is een zacht brood met sesamzaadjes, net zoals de Ka’ak uit het Midden-Oosten. Deze bagels worden niet gekookt voor het bakken, in tegenstelling tot de bagel uit New York City, en worden bestreken met een dun laagje baking soda voor het bakken tot ze goudkleurig zijn.


Recept: https://tarasmulticulturaltable.com/jerusalem-bagels-israeli-soul/



Israëlische Couscous Salade

Israëlische couscous, ptitim of parelcouscous is een soort pasta gemaakt van griesmeel en water. Deze Israëlisch Couscous Salade met kikkererwten brengt de smaken van citroen, knoflook en komijn samen met verse peterselie. Het is een snel, gezond en veganistisch bijgerecht dat de perfecte aanvulling kan zijn voor verschillende maaltijden.


Recept: https://www.healthyseasonalrecipes.com/israeli-couscous-salad/



Sabich: een echte Israëlische Street Food klassieker!

Er was eens een man genaamd Sabich Svi Halabi. Deze man vluchtte in de jaren 60 met zijn gezin van Irak na Israël. Hij kocht een klein eetkraampje in Raman Gan, kort bij Tel Aviv. In dit eetkraampje creëerde hij een broodje met aubergine, eieren, hummus, tahini, tomaat, komkommer en amba (een mangosaus), de ingrediënten waar hij van hield. Deze verwerkte hij in een pitabroodje dat later naar hem werd vernoemd.


Recept: https://www.levantinerecipes.com/sabich-israeli-street-food-classic/



Geroosterde Butternut pompoen met Za’atar

Snel en simpel: geroosterde butternut met Za’atar, een aromatisch mengsel van specerijen met onder andere sesamzaden, sumak, gedroogde oregano en hysop. Dit recept is vegan, gluten-vrij, lactose-vrij, whole30 en zeer lekker!


Recept: https://www.wellseasonedstudio.com/butternut-squash-with-zaatar/



Mofongo Knishes

Mofongo Knishes zijn balletjes gemaakt met gehakt en bakbanen, omringd door bladerdeeg. Deze hapjes zijn mini knishes. Het voordeel? Je kan er meer van eten en ze zijn ideaal voor feestjes!


Recept: https://whatjewwannaeat.com/mofongo-knishes-with-mustard-amba/



Israëlische salade

De Israëlische salade is een heerlijke, frisse mix van zeer kleine stukjes groenten en kruiden. Elke hap bevat een verscheidenheid aan smaken en texturen. Deze versie van de klassieke salade is aangekleed met een granaatappelvinaigrette en een handvol knapperige Ja’ala, een geroosterde en gekruide noten- en zadenmix.


Recept: https://alittleandalot.com/israeli-salad/





#vakantie #food #reizen

6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven